Valfjället Skicenter AB:s arbete för att förhindra smittspridning

Valfjället skicenter, en solig dag. Vy från uppe i backen, slalomåkare syns i bilden.

Jag heter Mia Olsson och är marknad- och säljansvarig på Valfjället Skicenter.

Hur jobbar ni för att förhindra smittspridning?

Vi uppmanar till att gästerna köper sina liftkort online på vår hemsida. I år kan man även boka sin hyrutrustning där! Detta gör vi för att minska köerna till skidshopen.
I skidshopen finns det plexiglas uppsatt till kassorna och även till uthyrningen. Personalen i uthyrning har visir på sig. Vi tar endast in en familj/ansvarig för familj åt gången i shopen. Liftkorten köps via luckan och dessa gästerna kommer ej in i skidshopen. Handsprit finns på anläggningen.

Boenden i Drömbyn får sin hyrutrustning och sina liftkort utkört till stugan. Dom behöver således aldrig komma i kontakt med någon annan under sin vistelse hos oss. Villavagnarna har utökade städrutiner där vi torkar av alla kontaktytor såsom bänkskivor, tryckknappar osv med ytdesinfektion.

Värmestugan är stängd i enlighet med pandemilagen som trädde i kraft 10 januari.

Vi har ”ramat in” liftköerna så att man bara kan stå en och en där.

I övrigt följer vi hela tiden upp SLAO:s - Svenska Skidanläggningars Organisation - och Folkhälsomyndighetens rekommendationer och följer dom.

I backen gäller det att hålla en skidstavs avstånd, hosta nys i armvecket, tvätta händerna noga och stanna hemma om man har minsta symtom. Gäller både gäster och personal.

2021-01-18