Fredsmonumentet i Morokulien

Flytta till Eda kommun

Funderar du på att flytta till Värmland och Eda kommun? Det tycker vi är en strålande idé! Vi vet dock att en flytt är en stor förändring i livet som kan framkalla ett smärre kaos av känslor. Därför hoppas vi att vi på denna sida kan skapa lite klarhet och lugn, genom att svara på en del av de frågor som uppstår.

Eda är en trivsam liten landsbygdskommun med utmärkt läge och överraskande stort utbud. Det är här folken möts och idéer blir till verklighet. Här finns gott om plats, billigare bostäder och en behaglig stämning, den perfekta grunden för att slå rot och landa i ett bättre liv.

Eda kommun har cirka 8 500 invånare och gränsar till Norge. De tre största tätorterna är Charlottenberg, Åmotfors och Koppom. Oavsett var i kommunen du bor är naturen aldrig långt bort. Vi har en trevlig skidbacke och en vacker golfbana som båda har svårslagen utsikt över sjön Hugn. Här finns gränslösa utsikter för dig som vill starta något nytt och för dig som vill hitta hem!

KARTA

I vår kartportal kan du få en överblick över var olika platser ligger i kommunen. Här kan du välja att se var till exempel skolor, förskolor och lediga tomter finns: Kartportalen Eda

Vill du flytta hit? Vi hjälper dig!

Vill du flytta hit? Vi hjälper dig!

Läs mer om Vill du flytta hit? Vi hjälper dig!

Boende

Boende

Du kan välja mellan att bo bekvämt i någon av tätorterna eller hitta just din favoritplats på lands...

Läs mer om Boende
Jobb

Jobb

Är du intresserad av att jobba för Eda kommun? Här finns arbeten inom förskola och skola, samhällsp...

Läs mer om Jobb