Integrationscenter

Integrationscentret i Charlottenberg

I Eda kommun arbetar Arbete och Integration med nyanlända och har som uppdrag att stötta och vägleda människor i sin etablering i Sverige. Vi finns på två platser i kommunen, Integrationscentret i Charlottenberg och På Arbete och Integrations kontor i Åmotfors.

Eda Integrationscenter i Charlottenberg bemannas till viss del av ordinarie personal från integrationsenheten men främst utav vår Bovärd.

I Åmotfors finns personal tillgänglig på kontoret vid Arbete och integration. Här är det främst bokade besök där man kan få hjälp med det man behöver.

Öppettider för båda verksamheterna är måndag - fredag 07:15-16:00 Med reservation, då personal arbetar mycket ute på olika verksamheter samt andra uppdrag. Men det går alltid att nå någon av oss på telefon.

Lunchstängt 12:00-13:00

För att följa vårt arbete eller för att få information om olika aktiviteter och annat är man varmt välkommen in och prata med oss på centret eller på kontoret i Åmotfors eller gilla oss på facebook där vi heter Integration Eda, det är också här man finner veckans öppettider eller avvikande öppettider.

I Charlottenberg på Integrationscentret finns det också två datorer och en skrivare som deltagarna kan använda sig av för att fylla i blanketter, söka arbete, ansöka om föräldrapenning, boka tid på Migrationsverket mm.