Ny ekonomichef utsedd

Martin Bollner på kontor

– Eda kommun är glada att meddela att Martin Bollner har utsetts till kommunens nya ekonomichef, säger kommunchef Johan Örnberg.

Martin Bollner har studerat internationell ekonomi vid Karlstads universitet och jobbat som företagsrådgivare på Westra Wermlands Sparbank innan han kom till Eda kommun. Han har varit på ekonomiavdelningen sedan 2013, senaste halvåret som tillförordnad ekonomichef.

Martin är 43 år och bor tillsammans med fru och två barn på en släktgård i Norra Ämterud strax utanför Charlottenberg. På fritiden lägger han mycket tid på barnens aktiviteter, bland annat som ishockeyledare.

– Vi är övertygade om att Martins kompetens och engagemang kommer att vara en värdefull tillgång för kommunens framtida utveckling. Det är också glädjande att alla i rekryteringsprocessen var eniga om att Martin var den lämpligaste kandidaten, säger Johan Örnberg.

Martin Bollner själv lämnar följande kommentarer:

– Jag känner mig glad och hedrad över att ha fått förtroendet. Jag har arbetat här i drygt 10 år och vet vilken förmåga och potential som finns i verksamheten för att leverera så bra service som möjligt till våra kommuninvånare.

– Det ekonomiska läget är utmanande för många kommuner, men det innebär också möjligheter och jag ser fram emot att tillsammans med mina kollegor fortsätta vara ett stöd för våra verksamheter och politiken framåt.

2024-02-29