Eda RF:s arbete under Coronapandemin

Ett kollage av bilder från Eda ryttarförening

VILKA ÄR VI OCH VAD GÖR VI?
ERF - Eda ryttarförening är en förening för alla hästintresserade och vi driver en ridskola, med stort fokus på att hästarna ska må bra och trivas, och att alla ska känna sig välkomna.

HUR FÖRHINDRAR VI SMITTSPRIDNING?
Ridsport är en sport där det är lätt och även förväntat att hålla avstånd. Hos oss är ridgrupperna rätt små från 5-8 ekipage och ridhuset är stort, ungefär 24x60 m, utomhus har vi en stor 40x60 m ridbana och en något mindre 20x40 m. Läktaren i ridhuset är också rymlig, så om det är med en person pr ridande blir det aldrig trångt.

Vi har stängt ner cafeterian inomhus och har haft servering utomhus när vi har haft aktiviteter. Teori har varit på plats och via digital länk. Årsmötet hade vi i cafeterian med gott om plats och ett antal deltog via länk online.

Vi har givetvis ställt ut antibac i stall, toaletter, ridhus, och hjälmar och västar som lånas ut spritas efter bruk.

För att undvika trängsel har vi ändrat rutinerna, så all utrustning till hästarna, hängs fram vid varje box av personalen (annars är sadelkammaren en liten återvändsgränd där det kan bli trångt inför lektion) Byte av hästar o ryttare inför lektion sker nu dels i ridhuset för att inte det ska bli för många i stallet samtidigt. Och givetvis uppmanar vi alla att endast komma med en person extra eller själv för de vuxna, och att hålla avstånd en när vi inte sitter på hästarna.

VILKA RÅD VILL VI GE ANDRA?
Håll ut! Håll avstånd! Vi klarar detta!
Uppmana till att glädjas över det vi KAN och FÅR göra, njut av den gemenskapen vi kan ha till trots för alla rekommendationer.

Ha mindre grupper, särskild inomhus. Var utomhus i den mån det går.
Utnyttja de digitala möjligheterna för möten och teori.
Uppmana till att vara endast 1 medföljande för barnen eller kom själv för de äldre, påminn ofta om viktigheten att respektera reglerna/rekommendationerna hålla avstånd, god handhygien, tänk till!

2021-04-26