Ung i kommunen

Ungdomar som spelar sällskapsspel

UKM - Ung Kultur Möts

Detta är arenan för dig som vill visa upp dina talanger inom musik, konst, dans, teater m.m.

UKM är utformat med en lokal festival i hemkommunen eller i samarbete med grannkommuner, sedan en länsfestival någonstans i Värmland och därefter en riksfestival någonstans i Sverige.
Du har möjlighet att klättra steg för steg och slutligen ta dig till riksfestivalen. Många stora svenska artister har startat sin karriär inom UKM. Testa du också.

Ungdomsråd

Du som ung kan vara med och påverka

  • Är du intresserad av att påverka vad som ska hända i Eda?
  • Vill du tycka till om något du tycker är fel?
  • Vill du ingå i en grupp som ser kommunen ur ungdomars perspektiv?

Ta chansen - Kom med i Eda kommuns ungdomsråd.
Målet med ett ungdomsråd är att ungdomar mellan 13-16 år ska kunna påverka beslut i olika kommunala frågor.

Det handlar om att föra fram undomars tankar till politiker. Detta för att helt enkelt försöka göra det bättre för ungdomar i kommunen, samarbeta med andra ungdomar, vuxna, föreningar och andra kommuner.
Intresserad? Eller vill du veta med?
Kontakta fritids- och kulturavdelningen. Se kontakt högst upp till höger på denna sida

Idrott & Sport

Fotboll, ishockey och innebandy är tre populära sporter i Eda kommun med flera lag i olika föreningar för olika åldrar för både killar och tjejer.
Men det finns såklart massa annan sport också! Skytte, alpin skidåkning och längdskidor, cykel, orientering, ridsport, golf och motorsport för att nämna några.
Vi har en god kontakt och samverkan med sport- och föreningslivet runt om i kommunen och hjälper dig gärna att komma i kontakt med föreningar och kontaktpersoner om det är någon aktivitet som du vill börja med.