Coronarelaterad information till företagare

Coronarelaterad information till företagare

Konsekvenserna av Coronaviruset är svåra att överblicka.

Här nedan några informationssidor som är viktiga känna till för företagare:

Det pågår intensivt arbete både nationellt och regionalt för att ta fram stöd och åtgärder för att hantera de svåra ekonomiska konsekvenser som covid-19 innebär för näringslivet.

Här nedan några viktiga stödsidor och rådgivningsfunktioner.


Verksamt.se Företagsjour

Företag som hamnat i akut kris kan  kontakta nyöppnade Verksamt Värmlands företagsjour. Du som företagare kan ringa jourtelefonen för att prata med rådgivare som svarar på dina frågor, informerar om nationella och regionala stödåtgärder och guidar dig rätt, telefon 010-831 90 50. Öppettider: Måndag-fredag kl 09.00-16.00 (lunchstängt 12.00-13.00).


FÖRETAGSLOTS VIA NYFÖRETAGARCENTRUM Arvika Eda

För att underlätta för Eda kommuns företagare erbjuder Eda kommun och Eda Näringslivsförening tills vidare kostnadsfri rådgivning via Nyföretagarcentrum Arvika Eda.

Rådgivning kan ske digitalt eller via telefon för alla företagare i Eda kommun som har behov av hjälp att hitta rätt på myndighetssidor och i stödsystemet.

Rådgivning bokas på lediga tider på webbsidan www.nyforetagarcentrum.se/eda, via e-post eda@nyforetagarcentrum.se eller via SMS/telefon 070-6070867. Utifrån möjlighet får ni svar direkt, annars återkommer rådgivaren så snart som möjligt.

DIGITAL STARTA EGET UTBILDNING

Nyföretagarcentrum Arvika Eda startar även under april en digital nyföretagarutbildning. Mer information och anmälan via www.nyforetagarcentrum.se/eda. Sammankomster som frukostar eller kurser skjuts på framtiden. Mindre träffar genomförs med deltagarnas samtycke.
 

Eda.se (startsidan)

  • här finns kommunens coronainformation som uppdateras löpande.
  • här finns också information och e-tjänst för vår rekryteringskampanj. Med tanke på Edas gränsöverskridande näringsliv och många enmansföretagare har Eda kommun lanserat en e-tjänst där anställda/företagare som drabbas av kort- eller långvarig arbetsbrist kan söka jobb inom de kommunområden vi ser kommer att kräva vikarier.

Eda.se. Näringslivssidan eller förstasidans ikon för företagsregister

  • Om ni inte anmält er till Eda kommuns företagsregister som vi använder för att skicka ut nyhetsbrev kan ni göra det på eda.se under Näringslivsfliken eller gå direkt till företagsregistret via ikonen på första sidan. Klicka på pennan i menyn upp till höger och följ instruktionerna.

MYNDIGHETSINFORMATION

Verksamt.se

  •  här samlas information från olika myndigheter som är viktig att känna till för företagare. 

Folkhälsomyndigheten.se

  • Coronarelaterad information från Folkhälsomyndigheten.

Regeringen.se

  • Regeringens arbete med anledning av nya coronaviruset.


Har ni frågor eller funderingar kontakta Anneli Andersson, näringslivsutvecklare, anneli.andersson@eda.se, mobil 070-1905412. 

2020-03-23